8 медала за България в Международната олимпиада по информатика

ХХI-та международна олимпиада по информатика, която се проведе от 8 до 15 август в град Пловдив, под патронажа на президента на България Георги Първанов, донесе на 12-те родни състезатели цели 8 медала. Българските участниците в олимпиадата бяха ра

2009-08-17 09:02:28
8 медала за България в Международната олимпиада по информатика

ХХI-та международна олимпиада по информатика, която се проведе от 8 до 15 август в град Пловдив, под патронажа на президента на България Георги Първанов, донесе на 12-те родни състезатели цели 8 медала.
Българските участниците в олимпиадата бяха разпределени в три отбора и представиха достойно страната ни, макар че малко не достигна на Румен Христов от Шумен да вземе златния медал. Момчил Томов от Плевен, Стефан Аврамов от Велико Търново и Момчил Иванов от Шумен са останалите сребърни медалисти, а бронзови медали взеха Иван Георгиев от Плевен, Антон Атанасов от Хасково, Михаил Ковачев от Шумен и Ясен Трифонов от Пловдив.
В олимпиадата взеха участие 309 ученици от 9 до 12 клас, които бяха разпределени в 83 отбора. Сред участниците от цял свят успя да изпъкне 14-годишният Генадий Карацкевиц от Беларус, който успя да събере 743 точки от 800 възможни.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия